Domov  |  Kontakt  |  Zemljevid
Domov > Krogi partnerjev > Ustanovitelji > Krog ustanoviteljev

Krog ustanoviteljev

Krog ustanoviteljev sestavljajo organizacije, ki so po svojih najvišjih predstavnikih maja 1994 podpisale ustanovitveno listino, imenovale organe SZF in njihove prve sestave. Z ustanovitvijo SZF so naredile civilizacijsko dejanje.
Od zgodovinskih ustanoviteljev SZF ne deluje več Zavod za odprto družbo (Open Society Institute) v Sloveniji.
Zgodovinski ustanovitelji, ki pod imenom ob ustanovitvi SZF ali pod spremenjenim imenom nadaljuje svoje neodvisno in samostojno poslanstvo ali dejavnost, so člani Sveta ustanove, najvišjega organa SZF. Člani-ce tega organa pa so tudi tiste pravne in fizične osebe, ki so skladno z določili statuta ustanove izpolnili pogoje za včlanitev. Poleg zgodovinskih ustanoviteljev so članice Sveta ustanove tudi BTC, d.d. in Droga-Kolinska, d.d., obe iz Ljubljane ter izmed fizičnih oseb dr. Toshihiko Tsukamoto, japonski poslovnež in človekoljub, ustanovitelj Štipendijskega sklada pri SZF.
-----------------------------------------------------------------------
V letu 20090 poteka proces včlanitve Univerze na Primorskem v Svet ustanove.
Zgodovinski ustanovitelji oz. člani Sveta ustanove sicer ne odgovarjajo za finančne obveznosti SZF (skladno z osnovnimi dokumenti ustanove), vendar si po svojih močeh prizadevajo z donatorskimi, sponzorskimi ali dotacijskimi sredstvi podpirati program ustanove. Do 10. februarja 2009 so program SZF podprli-e naslednje članice (člani) Sveta ustanove:
·        Krka, d.d., novo mesto (08/01/09),
·        Mercator, d.d., Ljubljana (09/01/09).