Restavracija je bila moje prvo študentsko delo

Ko sem končala srednjo šolo sem se želela takoj zaposliti nekje vsaj preko študenta. Vedela sem, da ne bom imela več štipendije, saj nisem hotela tega tvegati na faksu. Zato sem si poiskala službo, in sicer v restavraciji. Restavracija je bila moje prvo študentsko delo. Če pogledam za nazaj, sem se definitivno zelo dobro odločila, saj me je restavracija res naučila marsikaj. Naučila me je tudi zelo veliko o meni. Nisem vedela, da znam določene stvari delati zelo hitro in da sem pri temu tudi zelo natančna. Naučila sem se tudi to, da sem zelo poslušna in pa zelo pridna. Svoje delo opravljam zelo natančno in včasih tudi dvakrat preverim, če je vse v redu.

Restavracija je bila moje prvo študentsko delo

Restavracija pa me je definitivno naučila tudi druge stvari. Kako sploh poteka sama postrežba in podobno. Naučila sem se tudi zelo veliko jezikov. Kako je potrebno komunicirati z gosti je seveda tudi zelo pomembna lekcija. Vse to sem se naučila v zelo kratkem časovnem obdobju. Glede na to, da med faksom nisem imela veliko časa, saj sem se morala učiti za izpite in podobno. Definitivno, pa je lahko tista restavracija, v kateri sem delala računala name. Kadar koli je želela. Če so imeli res gnečo neko večer sem seveda prišla in jim pomagala.

Nase sem bila definitivno v tistem obdobju zelo ponosna. Zavedala sem se, da sem res zelo pridna in kjerkoli bom delala od takrat naprej se moram tega zavedati, da ne smem popuščati pri svojih željah. Restavracija me je naučila, da sem res veliko vredna in da na to ne sme pozabiti. Res sem bila zelo vesela, da je bila restavracija moja prva zaposlitev, saj je bila tudi ena izmed najboljših zaposlitev, ki je ne bom nikoli pozabila. To študentsko delo bi priporočala čisto vsem, ki so delovni in bodo res naredili dober vtis na nadrejene in pa na goste.…

Vsako leto se odpravim na dopust v apartma Bovec

Pred nekaj leti sem izvedel za Bovec, oziroma za vse aktivnosti, katere se lahko izvaja v Bovcu. Zato sem se pa takrat prvič odpravil tja in od takrat naprej, je Bovec moja nova najljubša poletna destinacija. Ker pa nam Bovec tudi nudi apartma Bovec, se lahko tja odpravim za tudi več dni, kar pa je super, saj v enem dnevu ni mogoče izkoristiti in izkusiti vseh aktivnosti.

Za začetek, pa se vsakič, ko pridem v apartma Bovec, najprej nastanim, nato pa se odpravim na kakšen sprehod ali pa vožnjo s kolesom po Bovcu. To pa zato, ker se Bovec nahaja v Alpah, kar pa mu daje zelo lepe naravne znamenitosti in pa značilnosti. Prav tako pa ima Bovec zelo lepo urejene pohodniške in kolesarske poti, tako da lahko kar se da prijetno odpravimo kakšen krog.

Vsako leto se odpravim na dopust v apartma Bovec

Kar pa je še ena velika prednost, ki jo ima apartma Bovec, pa je ta, da se nahaja v neposredni bližini Soče. Na Soči pa se med poletjem izvajajo razni raftingi in pa kanjoningi, kar pa je zelo zanimivo gledati. Prav tako pa sem se lahko tudi sam preizkusil v tej aktivnosti. To pa mi je bilo zelo zanimivo, saj sem velik oboževalec adrenalinskih športov. Tako da je bilo to zelo zanimivo, ter sem se tudi večkrat odpravil na kanjoning po Soči.

Zaradi vseh teh odličnih značilnosti, ki jih ima Bovec in pa odlična lokacija, kjer je apartma Bovec, bi vsem priporočal, da kdaj obiščejo Bovec in pa tam prenočijo, v enem izmed mnogih apartmajev, ki nam jih nudi Bovec. S seboj sem nekajkrat sedaj že pripeljal prijatelje, ter so se prav tako zaljubili v Bovec in se sedaj skupaj odpravljamo tja, tudi po večkrat na leto. Preprosto je toliko aktivnosti v Bovcu, da se jih ne moramo naveličati, ter jih preizkusiti v enem dnevu.…

Kvalitetna vzmetnica za mladinsko sobo

Sem mamica, ki imam hčerko staro tri leta. Do sedaj je spala v otroški postelji, sedaj pa potrebuje že večjo posteljo, kamor sodi tudi vzmetnica zanjo. Ker sem želela, da je postelja in vzmetnica kvalitetna, sem si najprej pogledala, kaj bi bilo zanjo najboljše.

Kvalitetna vzmetnica za mladinsko sobo

Najprej sem iskala posteljo, ki bi bila na eni strani zavarovana. Še vedno je bila majhna in sem se bala, da bi ponoči padla s postelje. Najbolj so mi bile všeč lesene postelje, ki so spodaj imele še predal za shranjevanje. Tam bi shranila njene igrače, ki pogosto ležijo povsod po stanovanju. Mere postelje sem gledala takšne, da bi bila postelja za dlje časa, tudi ko bo že večja. Ko sem naletela na ponudbo za mladinske sobe, pa sem se odločila, da bom kar celotno otroško sobo spremenila. Mladinska soba je imela veliko posteljo za eno in pol ležišča. Omara je bila kotna, tako da si lahko v njo shranil več oblačil. Na drugi strani pa je bila omara s policami, kjer bo lahko kasneje shanjevala zvezke in knjige. Pisalniška miza je bila sestavljiva. Tako si lahko na njo namestil računalnik z ekranom, ker je bila dovolj široka. Na eni srani pa si lahko mizo raztegnil in tako pridobil veliko več delovne površine. To je bilo vse všteto v komplet, ki ga je imela mladinska soba. Postelja pa je bila sestavljena iz lesenega ogrodja. Posebej je bilo potrebno kupiti letvice na katere pride potem vzmetnica za posteljo. Ponudba je bila široka. Kvalitetna vzmetnica, ki je vsebovala tudi protialergijske materiale je bila v akciji predvsem za klasično širino.

Za najino posteljo pa je morala biti vzmetnica široka 120 centrimetrov in dolga 200 centimentrov. Našla sem udobno ležišče, kjer je bila notri pena. Nisem želela kovinskega ležišča. Bila je narejena iz posebnih vlaken. Hčerka je bila zelo vesela, ko je dobila popolnoma novo mladinsko sobo.…

Za namaze uporabljam hladno stiskano olivno olje, ki daje poseben okus

Moji otroci imajo radi različne namaze. Da bi ti namazi bili bolj zdravi in ne bi vsebovali toli sladkorja, sem jim začela pripravljati domači namaz, kjer sem uporabila hladno stiskano olivno olje od lokalne pridelovalke.

Vrsta oljčnega olja kot je hladno stiskano oljčno olje, se pridobiva s postopkom mehanskega stiskanja oljk. To se izvaja pri nizkih temperaturah, običajno pod 27 °C. Samo s to metodo pridobivanje omogoča, da hladno stiskano olivno olje ohrani naravne okuse, arome in hranilne snovi iz oljk. Oljke se stisnejo s hidravličnimi stiskalnicami ali centrifugalnimi separatorji, kar omogoča pridobitev olja brez uporabe kemičnih topil ali segrevanja. Takšno olje ima veliko antioksidantov, hranilnih snovi in vitamina E. Zato sem želela, da moja dva otroka začneta jesti bolj zdrav namaz, ki vsebuje hranilne snovi. Sprva jima namaz ni bil vščeč, potem pa sta se navadila na okus. Tudi mož je sedaj pričel jesti te namaze. Sama jih pa obužujem, moram prav paziti, da jih ne pojem preveč, zaradi kilogramov. Zraven jim še spečem domač kruh iz polnozrnate pirine moke. Tako je obrok res hranljiv, ni toliko kaloričen in zdrav.

Za namaze uporabljam hladno stiskano olivno olje, ki daje poseben okus

Moja mama pa teh namazom ne mara najbolj, zato sem zanjo pripravila nov recept. Zelo rada ima pusto meso, zato sem naredila posebno marinado, kjer je dodano hladno stiskano olivno olje od lokalnega proizvajalca. Tako je meso postalo res okusno. Sedaj se je že kar malo razvadila in meso ni več dobro brez moje marinade. Razmišljam, da bi svoje namaze tudi prodala, vendar zaenkrat bom ostala pri darilih in domačih odjemalcih. Sem pa dala na svojo spletno stran, kako se pripravi namaz, kjer se uporabi hladno stiskano olivno olje visoke kakovosti. Prosili so me tudi za recept za marinado. Rada kuham, sploh če vidim, da moja družina z učitkom poje kar sem skuhala. Se že veselim novih receptov in uporabe hladno stiskanega olivnega olja.…

H odri so zelo pomembna zadeva, ki pa je seveda tudi marsikomu zelo zanimiva

Ko sem bila še majhna, se zelo dobro spomnim tistega vprašanja, ki sem ga postavila svojim staršem, ko smo hodili na sprehod mimo neke hiše, ki se je gradila. Vse okoli hiše so bili postavljeni neki balkoni, ki mi seveda niso bili popolnoma jasni. Ko sem starše vprašala, za kaj točno gre, so mi seveda povedali, da gre za nekaj kar se imenuje h odri. H oder je bilo takrat nekaj čisto novega zame in res nisem vedela, za kaj se uporabljajo in kaj to sploh je. Staršem je bilo v tistem momentu seveda zelo težko razložiti, kaj h odri so, saj so vse skupaj razlagali majhnem otoku.

Poskusili so mi na zelo lep način, a obrazložiti, da gre predvsem za varnost ljudi, ki delajo hišo in pa za to, da sploh dosežejo vse predele hiše, ki je potrebno. Seveda mi je to bilo zelo, zelo zanimivo, saj smo tam mimo hodili čisto vsak dan, ko sem šla v vrtec. Vrtec sem sem namreč imela zelo blizu, kar pomeni, da sem tja hodila peš. Vsak dan me je pospremila mama ali oče do vrtca in čisto vsak dan smo šli mimo tiste hiše, ki so jo obdajali h odri. Nekaj časa sem rabila, sicer, da sem jih vprašala to vprašanje. Vsak dan smo šli mimo in vsak dan sem se spraševala, kaj to je. In na koncu sem se le opogumila ter vprašala mamo, kaj naj bi to bilo? Mama mi seveda tega ni znala lepo razložiti, zato sem vprašala očeta in oče je imel pripravljeno res zelo lepo zgodbico, da sem vse skupaj zelo lepo razumela. Sedaj čisto vsakič, ko grem mimo kakšne hiše, ki se gradi in jo obdajajo h odri, se vedno spomnim na tisti moment, ko sta mi razložila, kaj to je.

Seveda sta kot starša v tistem momentu zelo lepo razložila otroku, kaj so h odri. Upam le da ko bom imela svoje otroke, da bom tudi jaz znala obrazložiti katerokoli vprašanje, bo otrok pač imel. To je seveda zelo pomembno, saj si otrok to zelo dobro zapomni. Še potem, ko odraste, se marsikdaj spomni na ta moment.

H odri so zelo pomembna zadeva, ki pa je seveda tudi marsikomu zelo zanimiva

Toplotne črpalke se splačajo zaradi številnih lastnosti

Toplotne črpalke so nekaj, kar se definitivno splača imeti na dolgi rok. Gre za res najcenejši način ogrevanja. Toplotna črpalka ima načeloma 15 let življenjske dobe in za takšno količino let se seveda splača vzeti to črpalko, saj je nekaj najugodnejšega, ko pride do ogrevanja.

Toplotne črpalke se splačajo zaradi številnih lastnosti

Toplotne črpalke skrbijo za brezskrbno toplino. To je seveda za tiste ljudi, ki se enostavno nimajo časa ukvarjati z ogrevanjem. Pri toplotnih črpalkah je vedno toplo, brez najmanjšega napora. Ne rabimo skrbeti za to, da bomo prišli domov in doma bo mraz. Toplotna črpalka seveda za to poskrbi namesto ljudi. Toplotne črpalke so seveda tudi okolju prijazno ogrevanje. Gre tudi za tehnološko napreden sistem. Toplotne črpalke so več ali manj izjemno zanesljive. Prednost toplotnih črpalk je tudi ta, da je vzdrževanje res malo.

Toplotne črpalke so nekaj, kar se res marsikomu splača in nobenemu ne bo žal, če bo imel toplotne črpalke. So res zanesljive in ne rabimo skrbeti za to, ali nas bo ta dan zeblo ali ne. Toplota je vedno povsod in neprestano. To je seveda zelo pomembno predvsem za ljudi, ki nimajo toliko časa se s tem ukvarjati. Ko prideš domov je enostavno toplo in tebe ne rabi skrbeti prav nič.

Toplotne črpalke so v zadnjih letih postale res zelo popularne, saj so zelo ugodne za to, kar pač dobimo. In seveda dobimo zelo veliko. Velika prednost toplotne črpalke je ta, da bodo čisto vsi prostori enako topli, ne glede na to, Kakšna je temperatura zunaj. Če pomislimo na kakršnokoli drugo ogrevanje, kot je na primer kamin se seveda največ toplote zadržuje ob kaminu ter ob ceveh, ki vodijo čez različne prostore, kar pa ni nujno, da vodijo čez vse. Se pravi, imamo na enih predelih, bolj toplo kot na drugih. Toplotne črpalke pa so seveda nekaj čisto drugega, saj ogrevajo čisto vsaki prostor po enaki temperaturi.…

Še dobro, da sem se spomnila, da nimam nobene jakne za jadranje, preden sem šla na jadranje

Nekaj tednov po tem, ko se bila povabljena na jadranje sem šla mimo trgovine, kjer so imeli zelo lepe jakne za jadranje in seveda sem se spomnila, da bi bilo zelo dobro imeti kaj takšnega. Zlasti če imam v bližnji prihodnosti namen, da grem na kakšno jadranje. Ko sem se pomislila, da nimam nobene jakne za jadranje, sem se spomnila, da tudi, če bi želela na večdnevno jadranje, ne bi mogla iti, ker nimam nobenih pravih oblačil. Ko sem to ugotovila, sem takoj začela razmišljati o tem, kaj si moram vse kupiti, preden se bom zares odločila, da grem, na kakšno takšno doživetje. Lahko, da se v rednici zgodi, da bom šla na kaj takšnega zelo kmalu in bi bilo dobro, da imam vsaj jakne za jadranje, da me ne bo povsem prepihalo tam.

Vstopila sem v trgovino in si začela ogledovati jakne za jadranje, da pravzaprav vidim, kakšne so in kakšna je cena. Upala sem seveda, da ne bodo predrage, ampak je seveda cena vseeno povezana s kakovostjo. Vseeno glede na kakovost, niso zelo drage so pa vseeno malce več kakor pa kakšna navadna jakna. Ampak to je popolnoma razumljivo glede na to, pred čim vse te mora takšna jakna zaščititi. In če želiš, da je takšna jakna tudi lepega videza potem, je vsekakor zelo pomembno, da investiraš v takšno jakno malce več kakor pa manj. Jaz sem vsekakor pristaš kakovosti, ki je vzporedno tudi lepega videza. To razmerje se pa ne more kupovati po ceni, ampak po vsem drugem.

Še dobro, da sem se spomnila, da nimam nobene jakne za jadranje, preden sem šla na jadranje

Ko sem pregledala vso ponudbo oblačil za jadranje, ki so jo imeli v tej trgovini, sem se odločila, da bom zagotovo eno jakne za jadranje kupila od teh, ki so tukaj, saj so zelo lepe. Katera točno bo, pa ne vem še. Vem samo, to da, so mi te jakne za jadranje zelo všeč.…

Morda bi bila telefonska prodaja vseeno primerna zame

Včasih res nisem bila, kaj preveč pozorna na to, ali telefonska prodaja še obstaja, ker je nisem nikjer zasledila in tudi nikogar nisem poznala, ki se s tem ukvarja. Potem se pa našla razpis za delovno mesto referenta tam, kjer se izvaja telefonska prodaja in sem malce začela o tem razmišljati, ali bi lahko bilo, kaj takšnega tudi zame recimo.

Mislim, da se sem celo enkrat zasledila oglas za takšno delo pa nisem bila, kaj preveč pozorna na to, ker sem takrat iskala nekaj popolnoma drugega. Pa tudi, ko sem na hitro prebrala, se je tista telefonska prodaja, izvajala za neke izdelke, ki me niti niso kaj preveč zanimali. Ko sem videla zdajšnji oglas, se mi je zdela pa kar zanimivo opisano delo, saj je šlo za neko storitev, ki jo zelo dobro poznam in sem na hitro pomisli, da bi kaj takšnega pravzaprav lahko opravljala. Na koncu sem se vendarle prijavila na razpis in nadaljevala iskanje po spletu, če bom našla še kaj zanimivega, da se prijavim.

Morda bi bila telefonska prodaja vseeno primerna zame

Našla sem še dve delovni mesti, ki sta mi bili zanimivi in sem tudi poslala prošnjo, ampak mi je bil telefonska prodaja, za katero sem poslala prošnjo še najbolj zanimiva od vseh ta dan, ko sem pošiljala prošnje.

Ko sem zaključila, sem si privoščila prijetno popoldne in se odločila, da bom naslednji dan razmišljala naprej o tem, kje bi se zaposlila in kaj bom morda lahko delala ali pa kaj bi lahko še pogledala za kakšno zanimivo delovno mesta. Tako ali tako sem sedaj kar nekaj dni delala samo na tem in bom seda na tekočem z vsemi delovnimi mesti, ki se bodo na sveže dodajali. Zvečer bom verjetneje še na hitro pogledala, ali bo kaj novega, če pa ne bo pa jutri nadaljevala in morda upala, da bom kmalu dobila kakšen odgovor za prošnjo, kje se dela telefonska prodaja in me bodo povabili na razgovor. …

Ortodont lahko marsikateremu otroku zgodaj pomaga

Ko sem bila majhna nisem nikoli imela problemov z zobmi. Imam pa seveda mlajšega bratca, ki pa je imela en problem. Njegovi zobi so bili res zelo zviti. Brat se je res bav zobozdravnikov a ta ga je napotil k ortodontu. Ko je slišal besedo ortodont, se je res ustrašil in komaj smo ga prepričali, da ga ne bo nič bolelo. Končno smo ga prepričali in čas je bil, da obiščemo ortodonta.

Ko smo prišli tja mu je ortodont lepo pojasnil vse kar mora vedeti. Brat je seveda dobil zobni aparat, ki ga mora nositi ponoči. Bratu se zelo odleglo, saj ga je bilo strah da bo dobil stalni aparat, ampak je ortodont rekel, da je še zelo mlad in da mu zobje še rastejo in ni nobene potrebe po nekem stalnem aparatu.

Ortodont lahko marsikateremu otroku zgodaj pomaga

Vsi smo bili zelo veseli, saj brat ni imel nobene slabe izkušnje in ni dobil odpora na obiske pri ortodontu. Vsakič ko se je moral iti pokazati, mu ni bil noben problem in zobje so se mu zelo hitro ravnali na pravo mesto in bili smo vsi zelo ponosni, tako da ga je še ortodont pohvalil. Bratu se je to zdelo zelo fino in zato se je začel tudi sam hvaliti. Bili smo veseli, samo da je redno nosil ta aparat, toliko časa kolikor je bilo potrebno. Seveda ker je bil zelo priden, ni rabil dolgo časa nositi aparata tako kot ga večina otrok.

Ortodont je bil zelo presenečen nad njim, saj je aparat res redno nosil brez pardonov in tako je tudi moral. Ko so se mu zobje lepo poravnali, kje pri ortodontu zaključil in od takrat naprej ni imel več nobenih problemov z zobmi. Danes ima res zelo lepe, bele in ravne zobe, saj za njih zelo skrbi in tudi redno hodi k zobozdravniku, saj se zaveda kakšne bolečine lahko povzročajo zobje in tega si seveda ne želi.…

Teja Kralj je ženska, ki jo nekateri obožujejo, drugim pač ni po godu

Če vam ime Teja Kralj ne pove veliko, potem se verjetno ne zanimate za tek, prav tako niste spremljali resničnostnega šova Exatlon, v katerem je Teja nastopila. Najverjetneje pa ste zanjo že kje uspeli slišati. Morda pa ste jo nekateri poznali, še preden je medijsko postala znana.

Tejo Kralj lahko v prvi vrsti označimo tudi kot izvrstno tekačico. Svojo aktivnost opravlja vsak dan, ne glede na vremenske pogoje ter počutje. In tako uči tudi druge. Je odlična motivatorka.

 

Teče skupaj s posamezniki ali pa celimi skupinami

Že od otroštva je Teja Kralj navdušena nad športom. Ni torej nekdo, ki se je nad tekom navdušil šele kasneje. Ker je tako zelo rada tekla in še teče, so jo njene prijateljice ves čas prigovarjale, naj poskusi še druge motivirati s tekom. Danes jih in gre ji odlično.

Kralj Teja teče skupaj s posamezniki ali pa kar s celimi skupinami. Zase pravi, da za nekatere ve, da jo zares občudujejo in obožujejo, drugim pa nikakor ni pogodu.

Teja Kralj je ženska, ki jo nekateri obožujejo, drugim pač ni po godu

 

Izvrstna mati, žena, športnica in podjetnica

Kdo je točno Teja Kralj, ste lahko v zadnjem času izvedeli tudi preko medijev. Dobro se je predstavila tudi v resničnostnem šovu Exatlon. Če bi povzeli vse prispevke o njej, lahko rečemo, da gre za izvrstno mater, ženo, športnico, predvsem tekačico, in ne nazadnje tudi podjetnico.

V javnosti rada poudari, da jih ves čas ob strani stoji tudi njen mož, ki ji dobro pomaga tudi pri vzgoji otrok.

 

Nekoč je veliko potovala in v tujini služila denar

Javnosti je Teja Kralj zaupala tudi to, da je včasih v mladosti zelo veliko potovala, in to po celem svetu, kjer si je našla tudi delo, da se je lahko preživljala. Med drugim je na primer čistila tudi hostle in delala na plantažah bombaža.…