Peugeot je spisal veliko lepih strani avtomobilske zgodovine

Verjetno je vsem poznana blagovna avtomobilska znamka Peugeot. Morda pa še toliko bolj, če vozite enega od vozil tovrstnega proizvajalca. Družinsko podjetje je bilo ustanovljeno leta 1810. Različni člani družine so proizvodnjo peljali v najrazličnejše panoge, vse pa so temeljile na jeklu.

Leta 1889 Peugeot na svetovni razstavi v Franciji v Parizu predstavi povsem prvi avtomobil. To je bil tricikel na parni pogon. Leta 1948 nastane njihovo prvo vozilo s samonosno karoserijo. To je bil model 203.

Peugeot je spisal veliko lepih strani avtomobilske zgodovine

 

Sodobna Peugeot vozila

Za nekatere so bolj zanimiva Peugeot vozila iz preteklosti, za druge pa njihova najbolj moderna prevozna sredstva, med katerim je zagotovo tudi Peugeot 208. Vozilo je označeno kot mestno vozilo z bencinskim dizelskim ali električnim motorjem ter petimi vrati.

Model 208 se predstavlja s svojo izjemno mladostno podobo, in sicer preko elegantne oblike karoserije. Slednja nakazuje športno tekmovalnost.

 

Neizmerno zapeljiv Peugeot 308

Izjemno priljubljen je tudi model Peugeot 308. Pripada visokemu razredu, očara pa predvsem s svojim izjemno mogočnim karakterjem pa tudi z dinamičnostjo. Uporabniki se lahko dobro zanesejo na inovativne ter kakovostne tehnologije tovrstnega prevoznega sredstva.

Omenjeni model znamke Peugeot je zagotovo sinonim za udobje, ki med vožnjo ves čas ponuja najboljšo kombinacijo zmogljivosti ter učinkovitosti. Njegova osupljiva silhueta izžareva dinamičnost pod čisto vsemi zornimi koti. Njegove izčiščene atletske linije imajo drzna razmerja in poudarjajo nadvse mogočno osebnost.

 

Spoznajte vse modele vozil Peugeot

Če vas že dlje časa mika kupiti vozilo priljubljene in uveljavljene francoske znamke, je čas, da raziščete njegovo ponudbo, ki pa je izjemno bogata. Na voljo so številni modeli, ki si jih nekoliko pobliže ogledate kar na spletnih straneh oziroma galerijah ponudnikov.

Še bolje pa je, da ponudnika Peugeotovih vozil obiščete v njegovem fizičnem salonu, kjer si ne nazadnje lahko privoščite še testno vožnjo. Ta vam bo namreč najbolj dala vedeti, ali je izbrani model oziroma vozilo primerno za vas.